Det var dock inget roligt telefonsamtal då Mormors syster Ethel har lämnat oss. Varför är det alltid så jobbigt att höra när någon har gått bort. Det behöver inte ens vara någon man känner. Men hon hade varit sjuk ett bra tag och det är rätt skönt att veta att hon hade somnat in.
Nog om det efter samtalet blev det frukost. Efter det satt vi och funderade på om vi skulle göra något impus. Efter mycket funderande kom vi fram till att vi kanske skulle åka till Ullared. Men när jag gick in på deras hemsida och såg att det var mer än 1 timme i kö sket vi i det. Istället blev det massa förberedelse till ikväll då vi ska ha en hemma dejt :)
Låter kanske lite töntigt men det är sånt som förgyller ett förhållande.
Det blir iallafall tre rätters middag, efter blir det mys med en film som älskling är och hyr nu.
Förrätt:
Toast skagen
Huvudrätt:
Oxfilé med hemmagjord potatis gratäng och kantarellstuvning.
Efterrätt:
Vit chokladmouss med granatäpple.
Dryck:
Jacob's creeks vita chardoney vin som jag stark rekomenderar.
Imogon kommer bilder och recept på allt (ska försöka komma iihåg att ta kort på maten man vet aldrig med mig)
Hann även med att baka av ett par bördlimport. Ölbörder är hur gott som helst.
Jag rekomenderar starkt att man ska baka själv hemma. Dels för att det är grymt gott, man vet vad man stoppar i det inte en massa konsaveringsmedel, men också att man sparar in lite pengar på det också. Det finns massa olika goda brödsorter ute på nätet. Sök och leta, jag garanterar att ni kommer hitta massa goda som ni kommer kunna varierar mellan. Här har ni ett recept
Ölbröd 2 limpor
- ½ liter vatten
- 33 cl lätt öl
- 2 dl mörk sirap
- 1½ tsk salt
- 10 dl rågsikt
- 10 dl vetemjöl
- 50 g jäst
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt lite av det ljummna vattnet. Rör runt för att lösa upp jästen. Tillsätt resterande av vattnet, ölen, saltet och sirapen. Blanda sedan i mjölet. Använd två långa formar och fördela degen i dessa.
Låt jäsa i ugnen 35 grader i 30 min
Höj därefter till 200 grader i 45 min.
Enkelt, smidigt och gott :) Lycka till.
Om ni bakar detta lägg gärna en komentar vad ni tycker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar