Efter vi hade kommit hem beslöt jag mig för att baka lite. Så jag satte igång en bröddeg, Leilas goda sirapslimpor, allt hon gör är MUMMA :) efter att bröddegen jästen rörde jag ihop lite annat smått och gått. Det blev även en äppelkaka, Faster Annas Goda. Den blev mumma. Sen sa min kära mor något smart att man kunde ju göra äppel paj och frysa in i folie formar, så jag gjorde även 3 sådana. Eftersom vi har 3ton äpplen att göra med så tänkte jag varför inte, man måste ju testa iaf.
Igår var vi hos Familjen Bustos där blev det mat, körslaget och lite Buzz på det. Maten som bjöds på var väldans god, någon kyckling med bacon, vitlök mmmm. Sen till efterrätt blev det centerpannacotta med digestivekex annorlunda men väldigt god det blir + i kanten Malin :o). Var ju bara tvungna att titta på körslaget eftersom Amy har en kör från Jönköping. Men den bästa var helt klart Roddes kör... På Buzz hade Sebb väldans tur båda gångerna, men men. Man kan inte vara vinnare jämt. Helgerna går väldans fort så imon blir det tillbaka till jobbet, men det ska bli kul.
Leilas Siraps Bröd
50g smör
5 dl filmjölk
50g jäst
2dl mörk sirap
2tsk salt
6dl vetemjöl
6dl rågsikt
- Smält smöret blanda i filmjölken, värm till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke, tillsätt sirap, salt och degvätska
- Tillsätt mjölet och knåda till en mjuk elastisk deg, låt jäsa i ca 30min
- Baka ut till 2 limpor, lägg i en mjölad form eller direkt på plåt, låt jäsa ytterligare i 30min
- Grädda i 35-40 min i 200 grader, efter halva tiden täck med folie.

Faster Annas Goda Äppelrutor
6dl Mjöl
2½dl Socker
5tsk Bakpulver
3dl Mjölk
- Rör ihop ingredienserna väl till en slät smet.
- Häll i en långpanna eller stor from.
- Skiva äppelbitar och lägg över, stö över kanel och socker.
- Smält 100g smör och ringa över. Grädda i 175-200 grader i ca15-20min

Äppelpaj
50g Smör
3dl Havregryn
1½dl Socker
½dl Ljus sirap
- Blanda alla ingredienser. Degen ska vara gaska klabbig och kan därför behövas tillsättas mer smör.
- Skala äpplen och delar i bitar, lägg i en form.
- Tryck ut pajdegen som ett lock över äpplena.
- Grädda i 200grader tills den har fått en gyllenbrun färg.
Då detta recept görs på höfft var det svårt att uppskatta hur mycket av varje som behvös. Men kör på känsla så blir det bra :o)
Hoppas det smakar!!!!
Låter som helgen har varit bra :). Måste testa de där äppelrutorna (gjorde en ny tosca igår och två smulpajer idag), fick nämligen ett nytt ton äpplen av päronen igår!
SvaraRaderaÄppelrutorna är kanon. Gjorde dem för ett tag sedan men det är nog dax för en ny omgång. Pajen gjorde vi här idag oxå. Den är ju så himla god. Jag brukar dock ha nästan 200g smör i o inte riktigt så mycket socker. Beror ju självklart på hur stor formen är. Kram syrran
SvaraRadera