tisdag 7 juni 2011

Rabarbersaft

Igår var vi i Gränna och käkade en riktigt god lunch, eller ja middag får man nästan säga. Jag åt nått jätte gott gårdsgris som var hur mört som helst. Jocke åt som vanligt oxfilé. Efter det åkte vi till stugan för att hämta upp lite rabaraber. Efter det åkte jag hem och satte till en omgång med rabarbersaft. Så nu står den i kylen och gottar sig :)



Rårörd Rabarbersaft ca 5liter

3kg rabarber
2 citroner
3,25 liter vatten
2,5 kg socker
30g vinsyra
1 krm natronbensoat

Skär rabarber i bitar och citroner i skivor. Varva rabarber och citronskivor i en stor kastrull eller liknande. Koka upp vattnet och häll över rabarberna & citronen. Ställ in i kylen när det har svalnat och låt stå i 2 dygn.
Efter 2 dygn sila saften och rör ner socker lite i taget tills det har löst sig samt vinsyran & natronbensoaten.
Tänk på att den håller sig inte jätte länge i kylen så därför kan det vara smart att frysa ner i lite mindre flaskor och ta upp när den börjar ta slut!

Har du massa rabarber som du inte vet vad du ska göra med dem? Ha lite koll på min blogg då det garanterat kommer att komma fler recept med rabarber i (om inte bebben kommer vill säga ;)

Ha en underbar dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar