torsdag 9 juni 2011

Rabarber & Äppel Chutney

Ingen bebis än så då passade jag på att göra en Rabarber & Äppel Chutney. Fick receptet från svärmor och hon utlovade att den skulle vara god.
Smakade lite på den nu dock var den varm fortfarande men den var ritkigt god och plus i kanten var att den var smidig att göra. Lite syrlig och jag skulle tippa på att den är riktigt god till grillat speciellt fläskkött. Den kommer att prövas så fort grillen tänds igen :)

Rabarber & Äppel Chutney

4-5 själkar rabarber
1 rödlök
1 grönt äpple
1 röd chili
2 msk rörsocker
2 msk honung
1 msk ättisprit 12%
1 citron
1 krm salt

Skär rabarberna i bitar. Finhacka rödlök samt chilin. Skala äpplet och skär det i bitar.
Lägg alla ingredienser i en kastrull, spara gärna lite rabarber bitar för att lägga i i slutet av koket.
Sjud alla ingredienser i 15 min, när det återstår 5 min lägg i de sista rabarberbitarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar