Öl bröd 2st limpor
200grader 45min
½l Fingervarmt vatten
33cl Öl
2dl Sirap
1½tsk Salt
12dl Rågsikt
10dl Vetemjöl
50g jäst
1. Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör till jästen han löst sig.
2. Tillsätt ölen, sirapen & saltet.
3. Blanda i Mjölet.
Låt degen vara lite klabbig. Fördela degen i 2st formar.
Beroende på vad man har för formar så kan de behövas smörjas med smör.
Låt jäsa i ugen 35grader i 30min
Höjdvärmen till 200grader i 45min
Grahamsrutor 15st
225grader 15min
50g jäst
5dl ljummet vatten
25g smör
1½tsk salt
2msk honung
250g kesella
2dl Grahamsmjöl
12-13dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen har löst sig.
2. Tillsätt smör, salt, honung, kesella och nästan allt mjöl. Arbete degen smidig. Låt jäsa i 40min
3. Lägg dengen på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö över gahamsmjöl över och platta ut degen i långpannan.
4. Skär snitt i degen i så stora rutor du vill ha. Låt jäsa i 20min i långpannan.
5. Sätt in i ugnen grädda i 15min i 225grader.
Amerikanska muffins ca 9st
200grader 20min
5dl Vetemjöl
1½tsk bakpulver
1krm salt
125g smör
2½dl farinsocker
2st stora ägg
1tsk vaniljsocker
1,25dl mjölk
250g av valfia bär
1. Vispa socker och ägg pösigt
2. Smält smöret
3. Tillsätt Vaniljsocker, mjölk, smör rör runt.
4. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör försiktigt ner i smeten.
5. Blanda tillsist ner bären och fördela smeten i formarna.
6. Grädda i 200grader 20min
Hoppas det Smakar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar