Det bjöds på bakad potatis med räkröra, fläskfilé, sallad och bröd. Därefter hade jag bakat en gluten och laktosfri kladdkaka med fudge på. Den blev jättegod, smakade precis som vanligt. Eftersom det var Halloween spökade jag till det här hemma lite med spindelnät och spindlar och grejer. BUUUUU....
- 150g smör (laktosfritt)
- 3dl socker
- 1dl kakao
- 2tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2dl mjöl (glutenfitt, mjölmix)
Tryffel
- 1½dl grädde (laktosfri)
- 2msk smör (laktosfri)
- 200g mörk choklad (gluten, laktosfri)
Spökmaränger
Köp färdiga maränger, eller gör egna.
Spara lite choklad från trufflen, dutta sedan ut små ögon på dem.
Smält smöret, ta den från plattan. Rör i socker, kakao & vaniljsocker. Rör sedan ner ett ägg i tagetoch tillsist mjölet. Bred ut i en rund, smord, bröad form (jag använde de glutenfria mjölet som ströbröd) Grädda i nedre delen i 20 min.
Tryffel
Koka upp grädde och smör i en kastull, ta den från plattan och lägg sedan i den hackade chokladen. Rör tills den har blivit blank. Ställ sedan in den i kylen i 1 timme. Ta sedan ut den och bred ut den på kakan. Låt stelna.
Servera gärna med lite grädde eller glass
Använd gluten/laktosfira produkter. De går även att byta ut till vanliga produkter. Mycket smidig och smakar som vanligt. Mycket god.
Hoppas det smakar

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar