måndag 2 november 2009

November

Tiden springer iväg och det är allaredan 2:a November idag. Helt galet, men så är det snart är det jul igen :o) jag längtar nästan lite, det är så himla mysigt och man får vara ledig också.
Helgen har varit mycket trevlig då i Lördags så träffade jag Martina på stan och vi gick en sväng, tog en fika och lite så. Det var mysigt att ses, det var ett tag sedan.
Efter fikan med Martina blev det hem och fixa och dona inför kvällen då Fidde och Linda var på besök på en bit mat. Eftersom Fidde är både gluten och laktos intollerant så får man fixa och trixa lite med maten så den passa honom också. Men det gick bra har inte hört något än iaf.
Det bjöds på bakad potatis med räkröra, fläskfilé, sallad och bröd. Därefter hade jag bakat en gluten och laktosfri kladdkaka med fudge på. Den blev jättegod, smakade precis som vanligt. Eftersom det var Halloween spökade jag till det här hemma lite med spindelnät och spindlar och grejer. BUUUUU....
Söndagen blev en riktigt slö dag, putsade lite fönster och Jocke skulle byta däck på opeln, men det gick inte så bra. Bakdäcken satt stenhårt och vi fick inte loss dem, bonkade och slog hur mycket som helst men det gick inte. Så vi får lämna in den för att byta de två.

Spöktårta 175 grader i 20 min
  • 150g smör (laktosfritt)
  • 3dl socker
  • 1dl kakao
  • 2tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2dl mjöl (glutenfitt, mjölmix)

Tryffel

  • 1½dl grädde (laktosfri)
  • 2msk smör (laktosfri)
  • 200g mörk choklad (gluten, laktosfri)

Spökmaränger

Köp färdiga maränger, eller gör egna.
Spara lite choklad från trufflen, dutta sedan ut små ögon på dem.

Smält smöret, ta den från plattan. Rör i socker, kakao & vaniljsocker. Rör sedan ner ett ägg i tagetoch tillsist mjölet. Bred ut i en rund, smord, bröad form (jag använde de glutenfria mjölet som ströbröd) Grädda i nedre delen i 20 min.

Tryffel
Koka upp grädde och smör i en kastull, ta den från plattan och lägg sedan i den hackade chokladen. Rör tills den har blivit blank. Ställ sedan in den i kylen i 1 timme. Ta sedan ut den och bred ut den på kakan. Låt stelna.

Servera gärna med lite grädde eller glass
Använd gluten/laktosfira produkter. De går även att byta ut till vanliga produkter. Mycket smidig och smakar som vanligt. Mycket god.
Hoppas det smakar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar